Evenementen

De Haegsche Duym Gala, uitreiking Haegsche Duym 2024

Op woensdag 28 augustus  a.s. organiseert De Haegsche Duym haar jaarlijkse Duym Gala Avond. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom om met uw partner en elkaar te genieten van deze special avond . Wilt u ook van de partij zijn? Meldt u dan aan bij secretaris@dehaegscheduym.nl en u ontvangt per mail de informatie. Gratis voor leden, wilt u lid worden? Zie onder tab lidmaatschap.

 

Haring Party 2024

Vrijdag 28 juni is voor de 3e opeenvolgende keer de Zeeuw en Zeeuw haringparty geweest bij Renault occasions Kerketuinen. De aanwezigen zijn lid van de businessclub “De Haegsche Duym”. We mochten 14 nieuwe leden verwelkomen die genoten van de heerlijke nieuwe haring (zie foto bij de nieuw Renault Austral) en men kon zich gelijk vergapen aan de mooie auto’s die er stonden.

De haring was zacht, mals en gleden heerlijk naar binnen samen met een korenwijntje, want vis moet zwemmen hé!. Ook was er aan de niet visliefhebbers gedacht en stonden er prachtige salades,  stokbrood en smeersels klaar.

Al met al was het weer een mooie happening en De Haegsche Duym dankt Zeeuw en Zeeuw weer voor de mooie ruimte die ter beschikking is gesteld en uiteraard de prachtige gevulde Goody Bags

 

Bestuur Haegsche Duym

2022 Wijnproeverij

Donderdag 3 november 2022 18.40 uur: het liedje “zachtjes tikt de regen tegen het zolderraam” wordt stilletjes geneuried en welgeteld 5 deelnemers aan de Wijnproeverij bij Sligro Forepark kijken blij om zich heen en bekennen “Tja…wij zijn op tijd!!!”. Dat voorspeld niet veel goeds.
Volgens de bijgehouden intekenlijst zouden 33 personen bij de proeverij aanwezig zijn en tja, er was geschreven inloop vanaf 19.00 uur dus met nog 20 minuten op de klok moest dit toch helemaal goed komen!
Mark, de Vinoloog bij uitstek van Sligro, verraste de eerste aanwezigen met een Saumur Brut Vintage 2018 van het wijnhuis Bouvet Saphir (een licht vanille smakende frisse wijn, tintelend, mousserend die ook doet denken aan de Pro secco) en met de aanvulling “graag dit glas voor de avond bij u houden” van Mark completeerde het verhaal.
De leden van De Haegsche Duym genoten van de volgende wijnen:
1. Saumur Brut Vintage 2018 van wijnhuis Bouvet Saphir uit de Loire streek in
Frankrijk,
2. Domaine de l’Aigle Chardonnay 2021 uit de zuidelijke streek Linoux in Frankrijk, een heerlijke
3. Gran Reserva 2015 van Luis Canas uit Rioja Spanje en
4. tot slot een Dona Bernarda 2018 van het huis Luis Felipe Edwards uit Colchagua uit Chili, dit alles met een heerlijk bijpassend hapje om de wijn nog meer uitstraling te geven en te laten proeven waarbij de desbetreffende wijn perfect bij zou kunnen passen.
Wij danken Steven Bakker van Sligro Forepark voor de geboden gastvrijheid en zijn Vinoloog Mark die – tezamen met zijn rechterhand waarvan mij helaas de naam is ontschoten – ons op een kundige wijze kennis heeft laten maken met enkele van hun prachtige wijnen. Tot slot had Charles Boom een klein presentje voor Mark en lovende woorden voor zijn presentatie.

2020 Nieuwjaar Bijeenkomst

Op zondag 12 januari was het een super gezellige nieuwjaar bijeenkomst met de Haegsche Duym leden bij Van der Valk Bijhorst Wassenaar.

De middag werd geanimeerd door ons Haegsche Duym lid Gerald van den Esschert, en gaf hij een beeld en gesproken toelichting over zijn passie de bergklimsport waar met heel veel interesse door de aanwezige leden naar werd gekeken en geluisterd.

Mede door zijn bijdrage werd het jaar 2020 voor de Haegsche Duym en met een toast op de vereniging, door onze voorzitter  ingeluid.

De eerst volgende uitreiking in 2020 van de Haegsche Duym zal plaatsvinden in juni aan een geweldige VRIJWILLIGER die zich onbaatzuchtig heeft ingezet voor de jeugd, sport, recreatie of de zorg.
Kent u in uw omgeving ook een kandidaat die voldoet aan dit signalement, geef hem op via de tab Nomineren.

2018 Varen door Den Haag

Haegsche Duym leden ontdekken Den Haag via de mooie grachten. Een geweldige vaartocht met mooi weer veel oude cultuur gezien met duidelijke uitleg van een goed onderlegde gids. Daarna een genoten bij restaurant “Werelds” van een heerlijk diner met een super service van een goedlachse Dafne, voor herhaling vatbaar. Het was een zeer goed bestede middag van Haegsche Duym ?

 

2016 In de keuken van Maison Kelder

Leden Contact Avond 25 juni 2015

Ze smaakten weer best!

Haring komt uit zee en dan kun je een haringparty eigenlijk het beste vlak bij zee organiseren. Dus troffen donderdag 25 juni ruim veertig liefhebbers elkaar in Beachclub Peukie aan de boulevard van Scheveningen om de Hollandse Nieuwe te proeven. Maar daar was ook Henk van Essen, gedreven politiebaas met ervaring in het Scheveningen van de jaren tachtig!

Het lijkt een traditie te worden, de haringparty van onze vereniging. Vorig jaar in Muzee Scheveningen en nu vlakbij de bron, op het strand. De haring, gesponsord door Haasnoot Vis B.V. uit Katwijk, smaakte weer best en hoewel de heer Haasnoot zelf niet aanwezig kon zijn werd zijn geste met applaus beloond.

In een korte terugblik op het afgelopen halfjaar memoreerde de voorzitter  onder meer de uitreiking aan Frans de Canne tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie aan boord van de Minerva. Jammer genoeg trok de jaarlijkse algemene ledenvergadering beduidend minder belangstellende leden.

Terwijl de nog steeds aangenaam warme zon al zichtbaar lager kwam te staan introduceerde de voorzitter onze gastspreker Henk van Essen. Henk was korpschef van de toenmalige regiopolitie Haaglanden en nu lid van de korpsleiding van de Nationale Politie. Joop de Jong had hem “viavia” gepolst om voor onze leden een presentatie te houden. En wat een spreker is die man! Geen wonder want hij kan bogen op een rijke ervaring in het politiewerk op straat in het Scheveningen van de jaren tachtig. In een gedreven en betrokken betoog maakte hij de doelstelling en ambities van de Nederlandse politie in zijn huidige vorm inzichtelijk. Dat betekent een proces van profileren, sturen, realiseren en ondersteunen en nadenken over de vraag: wie willen wij zijn en wat is de plaats van de politie in de Nederlandse samenleving. Integer, betrouwbaar, moedig en verbindend, dat zijn de waarden waaraan de politie zich gebonden voelt. Na een korte haring- en drankpauze werd de presentatie interactief voortgezet waarbij de leden soms pittige vragen stelden. Henk van Essen bleef een uur lang boeiend!.

Rond half tien kwam er een einde aan deze zeer geslaagde avond. Maar de haring was nog lang niet op.

Daarom ging de voorzitter de volgende dag langs bij het Scheveningse woonzorgcentrum “Het Uiterjoon”, waar Tanja ten Broeke de overgebleven – en uiteraard goed gekoelde – haring dankbaar in ontvangst nam.